Reklama FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy     Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Profil Rejestracja Zaloguj  
Forum GPS24 :: Nawigacja GPS :: Monitorowanie Pojazdów Strona Główna
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Qjde 
Qjde

Dołączył: 14 Lip 2007
Posty: 3
Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2007-07-14, 10:45   WGRANIE MAP (DESTINATOR 6) I POłACZENIE W ACTIVESYNC. POMOCY

Witam Was.
Mam Tom Tom One który posiadał mapy Europy Wschodniej. Do tego został dokupiony DestinAtor 6 z mapami całej Europy. Usunołem mapy Europy Wschodniej zeby zrobić miejsce na karcie (128MB) tylko. I teraz nie umie wgrać map z Destinatora. TomTom One jest podłaczony przez USB, jest włączony. I jak chce wgrać mapy na karte to mi wyskakuje: Brak połaczenia z urzadzeniem przenosnym. Sprawdz, czy funkcja ActiveSync jest właczona i czy urzadzenie przenosne jest podlaczone i nacisnij <Wybierz urzadzenie docelowe>. Wgrałem Microsoft ActiveSync i tu pojawia sie właściwy problem. Tak jak pisałem wczesniej TomTom jest podłączony pod USB i włączony a mi wyskakuje ze jest nie podłaczony. Probuje przez Ustawienia Polaczen sie polaczyc i tez mi nie wykrywa urządzenia przenosnego. Nie wiem co mam z tym zrobić :sad:
Pomóżcie

Pozdro
 
 
 
Hyper

Dołączył: 02 Wrz 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-09-02, 17:53   OptiPad NAVI 610

ten sam problem Konsola destinator nie moze polaczyc sie z urzadzeniem ...
Czy jest mozliwe ze Navi610 country jest tak zablokowany ze niemozna wgrac mu innych map tylko polski autopilot ?

edited:

dodatkow destinator komunikuje sie z navi610 tworzy folder DestinatorApps z preloaderem poczym informuje: "nie mozna pobrac danych z urzadzenia przenosnego. sprobuj ponownie"

mi to wyglada na blokade w navi610 country.. ale to moj pierwszy gps w dodatku prezent mialem nadzieje ze bedzie mozna wpasowac mu mapki inne niz polski gdyz w polsce jestem przez kilka miesiecy w roku :S

coz omijajac wszystkie wczesniejsze problemy z zainstalowanie map destinator wydaje sie byc odpowiednim wyborem ale...

coz potrzebuje pomocy od fachowcow :P czy to blokada navi610 country jesli tak jak to ominac

pozdrawiam
 
 
zajec2000

Dołączył: 23 Lut 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-02-23, 16:03   

nieznam progu a nie mozesz nagrac mapy na destop a potem po prostu wytni i w active sync wklej w odpowiednie mnejsce
 
 
marek216 
serwis gps

Pomógł: 95 razy
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2581
Wysłany: 2008-02-23, 20:39   

O ile mi wiadomo to na Tom Tom One nie da się grac innych map niz TomTom.

W OptiPad NAVI 610 najpierw najprawdopodobniej trzeba poprzez "tryb serwisowy " włączyć komunikację. W kilku modelach nawigacji zastosowano ten spsoób zabezpieczenia.

Np HP iPaq 316.
_________________
Serwis elektroniki: nawigacje, aparaty, tablety, gsm, RTV + audio
www.soft-serwis.eu


Demotywatory dla elektroników
www.relaks.soft-serwis.eu
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen & Soft.

Dentysta Wroclaw
Nowe rozwiazania GPS oraz aplikacje i urzadzenia GPS wybrane przez specjalistow dla fanow nowych technologii.